Rabu, 25 Februari 2015

Our Journey be Student 5ST


Assalamualikum....
Hai reader, kali ni I want to share about our Journey Be Student 5ST. Alhamdulilah we are finished for our last paper on 2nd December.. hmmm..nasib baik paper 2 sains pertanian dpt hilangkan tekanan yg ada selama mana kitaorang jawab semua paper yg lain.... hahahhaahha.. dah aku pun malas nk sentuh kisah SPM tu lagi..

Ok... actually klasss yg aku duduki selama 2 tahun ni lain dri yg leain. Bukan maksud aku klass yg seblum ni tk best.. tpi kat klas ni aku lebih kenal macam² jenis perangai.. jenis sifat.. jenis mulut... jenis lain² lahh.. dan yg paling penting erti apa itu sahabat dan kawan... aku mula belajar seorang sahabat tu tak semestinya org yg paling kita rapat.. kadang² org yg kita pling kita benci tulah orng yg sebenarnye dia sayang dan lebih hargai kita.. Alhamdulilah kawan aku semua baik belaka... tapi kalau bab meyakat haaaa korang laaa number 1 ... 






Kelas 5ST terletak dkat tingkat atas sekali dlam bnyak bangunanb kat sekolah aku. Penghuninya ada 32org. 10 cowok & 22 cewek.. hmmmm.. dri form 4 smpai form 5 our guru kelas is cikgu nik. Dia ajar kita org fizik. Cikgu pling baik lah sekali. Haahaha only our class know.
Kelas 5ST ni kadang² kalau dah terlebih happening... haaaaa gamatnya kecoh ahh kelas tu.. aku yg dri tngga hujung nak gi klas pun dah dengo korang punya bisng maaaa.... lagi lagi kalau takde cikgu... ishhhh. Tk baik cite buruk org.









Sejak aku masuk kelas ni bnyk bende yg aku belajar soal kehiduapan. Kalau aku rasa aku susah, tapi sebenarnya ada org lagi susah dari aku.kalau aku rasa aku baik,sebenarnya ada org yg lebih baik daripaa aku.. tapi aku memang baik pon.. Dan whatever lah. Jadi kesimpulannya jangan pernah kau benci kawan kau.
Masa aku masuk kelas ni aku rasa aku tk de geng. Almaklumlah kebetulan aku memang tk rapat dengan budak pandai.. ni.. masa aku form 3. Ada fazira dengan nora., tpi entah aku malas nk dekat gan diorg ni sbbb... nmpk macam diorg gaduh???. Entahlah. Pastu nora bla. Fazira duk gan aniza. Aku pun duduklah dengan Nadia. Haaaaa nmpk tak. Lepastu meja kelas dah berubah so aku kene duduk gan mai and nisa. Aku tak berapa rapat dgn diorg seyh dulu. Yeelaaa.. dri form 1 smpai form 3 tablemate org sama je.



First year masukk rase macam org asing. Dah bulan 5 pon nama kawan kelas pon tak inggat. Aku ingat aku pernah bisik dalam hati nama penuh nadira tu nadira binti jamil.. lepas aku tahu nama bapak dia lain aku ckp aku lucky gila sebab tk pernah panggil nama dia gitu. Kan tak pasal² kene hempuk dengan 2 org kan.. hahahah. Yg aku rase aku mula kenal diorg ni sejak kitaorg pindah bilik kelas dekat bilik tayang. Peh bahagia nya duduk kat bilik tu. ADA ICON. Kau.. class tk sekolah kitaorg. Mungkin lebih kenal sbb kedudukan tu lain. Kalau tk kawan aku cuma ziqa,zara,mai,nisa,and nadia ajo. Hahaha. Tpi misi aku nk cari BFF masih belum berhasil lagi. Entah aku tak thu nak cari kat mana.







Setiap kelas ada banyak perangai. Perangai kaki mengata, kaki gosip,kaki ketawa,kaki panas baran,kaki melawak,kakinganjing,kaki tak puas hati,kaki merajuk,kaki pembersih, dan banyak lagi jenis kaki.kadang² aku ssah nak describe korg punya perangai.



Biasa lah kalau seorg pelajar tk kene marah dengan cikgu memang tak sah lahkan. Cikgu marah tanda cikgu syang. Aku rasa bnyak kali kitaorg buat cikgu marah. Cikgu... give us your forgivenesss please.. hahaha macam cikgu aku baca aje.






 Perjalanan yg kita org tempuhi bukn senang,banyak kayu ranting kat jalan,banyak kereta nk lintas,banyak tol dekat highway, kene beratur pnjang nak bayar tol, banyak signboard nak pilih yg mna satu pun tka tahu.
Dah aku malas nk ulas panjang.





 Aku harp sangat korang tk lupa kat aku oky.miss you and love all of you. Korang lain dengan kawan yg aku kenal selama ni.
 List name 5ST:
1) adzim- si rambut kerinting
2)shahril- suka kentut
3)Alip-no comment
4)fikri-mulut lombong emas
5)harith- no comment
6)iman-ketua kelas
7)nizam-no comment
8)saufi-no comment
9)zul-no comment
10)zaiful-no comment
11)ain hazira-kaki gosip
12)dalily-ada suara meyerupai kartun
13)nisa-pembersih orgnya
14)ziqa- sedikit gnas
15)mai-pendiam...tpi kalu dah ketawa, haaa gamknya riuh laaa oii
16)mira tiqa-budak pandai
17) niza-suka pot-pet pot pet
18)nadira- pembantu miss hoe
19)wani-my gooogle II
20)izzati-radio bergerak
21)husna-mempunyai suara yg lantang
22)nadia-my google, yahoo,newspaper
23)fazira-suaranya sukar didengari
24)shahieera-aku pernah ternampak ko  tertido dlam kelas
25)nazatul-penolong kelas.tak kasik org buat jahat
26)zaharah- hipokrit
27)kinna-i takut bila tgok u garang
28)jimut-suka ketawa
29)mira mail- suka tk puas hati dgan...
30)fatimah- sedikit lembut
31)ain halil-suka akan kulit ayam
32)shahidah

soory klau ko tersentap. aku saja jer tulis. kan aku tk jujur...
bye assalamualikum..
semoga kejayaan milik kita semua dan our result dpt membanggakan parents and cikgu. Amin. insyaAllah.



Rabu, 11 Februari 2015

coca cola


this!!!!


Lirik Lagu Afgan- Ku Mohon


Lirik Lagu Afgan - Kumohon 

Setiap hariku mohon agar Kau senantiasa
Memberiku ketenangan dalam hati kekuatan
Menempuhi segala dugaan yang mencoba ini
Pasti punya artinya

Kau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dalam tenang
Hingga merasa kesungguhan
Ku doa Kau selalu mengawasi segala
Gerak-geriku berkatilah
Ku perlu rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Untuk menempuhi segala hidup penuh Jabaran ini

Oh Tuhan ku berserah segalanya kepada-Mu
Agar jiwaku tenang dalam bimbingan Mu selalu

Ada kala ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar 
hancur berlerailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku 
melalui semua itu
Kuatkanlah jagakanlah diriku

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Untuk menempuhi segala hidup penuh Jabaran ini

Oh Tuhan ku berserah segalanya kepada-Mu
Agar jiwaku tenang dalam bimbingan Mu selalu

Ohhh Curahkanlah NikmatMu kepada hidupku

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Untuk menempuhi segala hidup penuh Jabaran ini

Oh Tuhan ku berserah segalanya kepada-Mu
Agar jiwaku tenang dalam bimbingan Mu selalu 

Jumaat, 23 Mei 2014

A video "Letter From Mom And Dad



A Letter from "MOM and DAD"

ya Allah saynya hati ni bila parents kita sendiri cakap macam tu.. tak dapat bayangkan stu hari nanti mereka akan buat macam tu kat kita...

YA ALLAH JANGAN KAU JADIKAN KAMI ANAK YANG DERHAKA YA ALLAH~ amin

my child,,,,
When I get old, I hope you understand and have patience with me
In case I break the plate, or spill soup on the table because I’m losing my eyesight, I hope you don’t yell at me.
Older people are sensitive, always having selfpity when you yell.
When my hearing gets worse and I can’t hear what you’re saying, I hope you don’t call me ‘Deaf!’
Please repeat what you said or write it down.
I’m sorry, my child.
I’m getting older.
When my knees get weaker, I hope you have the patience to help me get up.
Like how I used to help you while you were little, learning how to walk.
Please bear with me, when I keep repeating myself like a broken record, I hope you just keep listening to me.
Please don’t make fun of me, or get sick of listening to me.
Do you remember when you were little and you wanted a ballon? You repeated yourself over and over until you get what you wanted.
Please also pardon my smell. I smell like an old person.Please don’t force me to shower.
My body is weak.
Old peoople get sick easily when they’re cold. I hope I don’t gross you out.
Do you remember when you were little? I used to chase you around because you didn’t want to shower.
I hope you can be patient with me when I’m always cranky. It’s all part of getting old.
You’ll understand when you’re older.
And if you have spare time, I hope we can talk even for a few minutes.
I’m always all by myself all the time, and have no one to talk to.
I know you’re busy with work.
Even if you’re not interested in my stories, please have time for me.
Do you remember when you were little? I used to listen to your stories about your teddy bear.
When the time comes, and I get ill and bedridden, I hope you have the patience to take care of me.
I’m sorry if I accidentally wet the bed or make a mess.
I hope you have the patience to take care of me during the last few moments of my life.
I’m not going to last much longer, anyway.
When the time of my death comes, I hope you hold my hand and give me strength to face death.
And don’t worry..
When I finally meet our creator, I will whisper in his ear to bless you. Because you loved your Mom and Dad.
Thankyou so much for your care.
We love you.
With much love,
Mom and Dad