Rabu, 24 Oktober 2012

tak der sworang manusia pon yng perfect~

alhamdulilah.. emm sebolum tu Assalamualaikum.. wahai para Blogger. em. saya tahu walaupun takder kawan pon yang nak jadi kawan dekat blog ni.. but its oky!! Misz tallest tak kisah..

emm..tadi saya baru  tersedar bahawa tak de manuasia yang perfect kat dunia ni.. kecuali Allah..yealah budak baru abis PMR.. emm..cikgu mestilah nak buat aktiviti yang berfaedah.. walaupon ramai kengkawan yang ABSENT.. tapi rasanya lagi aman daripada diorang datang.. buat pusing kepala jer.. hahah. ~joke~ nak tawu tadi apa yang membuat kan Misz Tallest (baca tajuk diatas).. emmm Jom misz cite

Jom cite~


haaa. citenya begini

ada sepasang suami isteri ni dia baru jer melangsungkan perkahwinan mereka yang diadakan pada hujung minggu tu..lepas majlis resepsi kedua-dua belah pihak selesai.. si suami membuat keputusan untuk berpindah kerumah baru mereka.. emm rumah baru mereka tu dekat dengan tempat kerja diorang..
sementara dia orang nak abiskan cuti tu pasangan ini bercadang untuk mengemas kini rumah mereka.. almaklumlah .. untuk pengetahuan semau diorang tinggal kat kawasan pangsa-pangsa orang -orang kampung,,,nak dikatakan rasanya diorang lah yang paling hidup MEWAH kat situ berbanding jiran-jiran mereka..sambung balik satu hari suntuk tu diorang kemas rumah meraka tapi nak buat camne hari dah nak malam + badan letih.. so malam tu diorang tidur awal...

pada keesokkan harinya,sebelum sambung mengemas,,,, diaorang ni bersarapan dekat sebuah sudut dalam rumah mereka.. yang dekat dengan tingkap..dan membolehkan diorang nampak apa yang jiran-jiran mereka lakukan..lalu si isteri berkata
"abang tengok tu jiran jiran kita mambasuh baju mereka... mereka membasuh baju tu tidak bersih..mungkin mereka tidak mempunyai wang untuk membeli sebuah sabun yang berkualiti yang boleh membasuh pakaian mereka putih bersih!! " kata si isteri

pada keesokan harinya pon sama siisteri berkata bergitu..
tapi pada hari ketiga.........

petang~"Abang! eh! jiran kita sudah dapat mencuci pakaian mereka dengan bersih lahh..mungkin mereka telah sedar"kata si isteri
lalu suaminya berkata "takdelah tadi pagi Abang baru mengelap cermin rumah ni??"
#@%&



so moral nya.. selalulah mengelap tinkap rumah okay!!

tapi yang sewajarnya..kita tak boleh selalu mengata orang.. tengok diri kita..adkah kita dah cukup bagus???
Misz Tallest pon ada melakukan kesilapan.. macam cikgu Misz tadi cakaptak ada  manusia yang perfect.. ingat !okay saya ni cume beri sedikit pandangan jer!!tapi tak tahulah ada orang nak baca ke tak?? hahaha

sorry kalau ada kesilapan bahasa!! bye Wasalam! hehehe

Isnin, 22 Oktober 2012

emmm. pa yang hangat???
tak thu lah.. tapi ramai lah jugak kawan kat sekolah tu cakap pasal alah... cerita lawak???emm..LAWAK KE DER!!
tapi memang tak dinafikan.. lawak yang diorang buat tu memang boleh orang sampai terkencing-kencing = perut sakit dengar lawak tuu!!

sape yang tak tengok memang rugi larh!! sekurang - kurangnya dapat menenanhkan fikiran !!
mungkin semua orng dah tahu ka sape yang membuat lawak kan!! yeala semua dah tengok??
so... tak yah nak cite panjang2 panjang!!

(suke tengok #JOZAN) Terbaik?? yang lain pon okey jugak.. tak perlu kecewa!! Misz pon suke jugak .











oky lah ! sampai sini saja




   

Ahad, 21 Oktober 2012

oh... gila arh!!! tak de pon yang jadi follower untok blog aku ni tapi aku tetap menulis.. emm.. ape-ape jelarh >_< ... biar orang nak kate ape:: cume nak cite... almaklumlah budak baru abis & apa tu namanya!!! emm

haaaaaa... baru abis PMR.. cume tinggal tunggu result je larh... dug..dap..dug..dap.. hati ni##
cume berharap #MiSz Tallest Ni dapat seorang penanda kertas yang pemurah.. penyabar & etc (yg baik-baik)

BUT!!!! hari ni bukan nak cite pasal PMR tu tapi nak .....

jeng,,jeng,,

tak gempak ponkaan!!!

emmm.. nama saya Misz tallest(bukan nama sebenar!!!)
saja nak namakan macam ni ... bukan nak cari publisiti tapi sebab saya ni #TUNJANG.. err..baru Form3 tapi tingginya menggalahkan cikgu... kakak sendiri pon kalah tau!! tapi tak pe...mungkin ade hikmah!!

yg ke-2:::: I'm candicate PMR 2012.. just wait for result on December 2012
OMG speaking nampak!!

tak pe sambung balik!!
saya bersekolah di tutt..tutt..tutt.. secondary school#bukan malu tapi (bak kata Siti Nurhaliza-- BIARLAH RAHSIA)kelas tingkatan 3????
emm...tinggal??? bersama family di JOHOR...
asal Orang johor lah!! campuran darah orang JAWA!!

fuhh..macam promote!!
dah arrr.. sampai di sini saja nak kenalkan diri ni..
hahaha... terkejot tak???>takkan<
emm..tibe-tibe jer gamba tu !!